Csak a hetede folyt be egy fontos adónak, a szakadék szélére került Tiszapüspöki

Megosztás

A szakadék szélére került Tiszapüspöki. Legalábbis ez derül ki a megyei kormánypárti média írásából. A település költségvetési likviditásának megőrzése érdekében fontos intézkedési tervet fogadott el a község képviselő-testülete. A lépésre azért volt szükség, mert a vártnál kevesebb iparűzési adóelőleg érkezett be a kasszába.

Benéznek minden zugba Tiszapüspökiben, hogy összeírják, mit is tudnak pénzzé tenni. Teszik ezt annak érdekében, hogy a válsághelyzetet elkerüljék.

Felméri ingatlanvagyonát, és eladható ingóságait Tiszapüspöki önkormányzata, ugyanis előfordulhat, hogy ezek értékesítésére lesz szükség a település működőképességének fenntartásához, közölte a megyei kormánypárti lap.

– A tervezett 150 millióból 22 millió forint adóelőleg érkezett be eddig, a befizetés határideje május hónap, de sokkal többre nem számítunk az eddigi számok alapján, ezért készülünk válságtervvel – sopánkodott Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

– Az elmaradt adóbevételek miatt a különböző takarékossági intézkedésekkel és a meglévő önkormányzati vagyon áttekintésével lehetőséget teremtenénk arra, hogy a költségvetésben keletkezett hiányt megpróbáljuk enyhíteni, vagy megszüntetni. Az önkormányzatnak nincs nagy vagyona, de megnézzük azokat a zártkerti és egyéb ingatlanjainkat, vagy használaton kívüli eszközeinket, gépeinket, amelyekből szükség esetén pénzt tudnánk előteremteni. Készülünk arra, hogy legyen egy vészforgatókönyvünk, ha valahonnan pénzt kell szereznünk – mondta a polgármester a portálnak.

Hozzátette, bíznak abban, hogy erre a lépésre a kormányzati többlettámogatások, és a gazdasági környezet pozitív változásai miatt mégsem lesz szükség.

Nyitóképen: munkában a tiszapüspöki önkormányzati képviselő-testület

Fotó: Bander József Facebook

Kapcsolódó cikkek